dissabte, 1 de març del 2008

Hackett revisited

Concert de Steve Hackett a Barcelona
Publicat originalment a whowmow el 22/5/2005



19 d'abril de 2005. Segona visita de l'ex-guitarrista de Genesis, Steve Hackett, novament amb formació acústica. Aquest cop ha estat a la sala Luz de Gas acompanyat a les flautes pel seu germà John Hackett, sobri però exquisit, i als teclats per un mediocre Roger King.

Aquest és d'aquells concerts en què un l'espera amb molts recels. No com d'altres on aquest sentiment es deu a la por d'assistir a l'enterrament d'un artista o a la seva prostitució comercial. En aquest cas és més aviat la sensació del que ens hem perdut en no veure'l en formacions no acústiques, de tal manera que un tem que el concert es quedarà a mig camí de no res.

L'altre concert va ser això. Brevíssimes concessions al passat. Tant breus que quan te n'adonaves ja feies tard per aplaudir. En aquest cas no ha sigut així. Hi ha hagut lloc per tot. Jo esperava un concert més centrat en els darrers discos més acústics i menys populistes. Per contra ha sigut una més que complerta revisió a tota la carrera musical. Com no, vam poder escoltar la cançó introductòria de la segona cara del disc Foxtrot, Horizons (tal i com va dir el guitarrista, quan els discs tenien dues cares). Intercalat dins d'una altra cançó, fragments del The Lamb o Wind and wuthering. Però això no va ser tot. Més Genesis amb un inesperat After the ordeal o un altre tema del The lamb. I dels primers discs en solitari una bona revisió al Voyage of the Acolyte, Spectral mornings, Defector, Bay of Kings o fins i tot del disc GTR.

En resum, una nit on vam poder gaudir del benestar del propi guitarrista en un ambient que li era favorable.