dimecres, 20 de febrer del 2008

Farewell, Camel

Concert a Barcelona el dia 12 d'octubre de 2003 de l'anunciada com a darrera gira del grup de rock simfònic, Camel.
Publicat originalment a whowmow el 19/10/2003



Mes d'octubre simfònic a la ciutat de Barcelona. Aquest any 2003 no ens podem queixar a Barcelona del ritme de concerts simfònic-progressius ja que hi hem pogut veure clàssics com Peter Gabriel, King Crimson, Yes o fins i tot Caravan.
Probablement com a cloenda de l'any, hem pogut gaudir d'un mes d'octubre farcit d'ofertes interessants. Hem tingut els Flower Kings, la 21st Schizoid Band i per començar els Camel d'Andy Latimer.

S'anuncia com la Farewell Tour, és a dir com la gira de l'acomiadament. Ja fa temps que Camel és Andy Latimer i el seu esforç personal en gran part basat en el suport rebut pels seus aficionats. Darrerament també ha comptat amb la fidelitat del baixista Colin Bass. Però sembla que això s'acaba; almenys pel que fa a concerts. Molts cops ja hem sentit això de "la darrera gira" com a reclam publicitari, però amb grups amb més seguidors, per tant potser sí que sigui veritat.
Plantejat d'aquesta manera
és evident que el concert havia de ser un repàs a la història de Camel. D'altra banda els seus concerts han sigut darrerament això. Mai han fugit de tocar els èxits de les primeres etapes. I ara tampoc. Així, vam poder escoltar un cop més el Lady Fantasy, aquest cop obrint el concert enlloc de tancant-lo; potser una forma massa forta d'engegar.
Revisions del "Snow goose", "Moonmadness", "Breathless", "I can see your house...", "Nude" o els més propers "Rajaz" o "Harbour of tears". Sense oblidar el darrer "A nod and a wink".
El més destacable com sempre és el sentiment que posa Latimer en els seus solos, i potser en particular al tema "Ice". Llàstima que respecte a l'anterior concert hem perdut el passatge acústic-unplugged de la part central del concert.

En resum, un concert poc novedós, amb poques sorpreses, però que justament per això respon al que la gent espera d'ell (de tota manera em quedo amb el concert de la gira del Rajaz, el del disc "Paris collection").