dimecres, 20 de febrer del 2008

Neal Morse es retira

El cantant nord-americà deixa la música.
El líder del grup nord-americà de rock simfònic "Spock's Beard" i membre també de l'experiment "Transatlantic" no només abandona els dos grups, sinó també la música. I ho deixa per raons sorprenents.
Publicat originalment a whowmow el 15/7/2003

De la mateixa manera que Genesis quan va perdre el seu cantant i líder Peter Gabriel, tot just després de publicar un doble disc conceptual de temàtica centrada en un protagonista (abans Rael, ara Snow), el cantant Neal Morse deixa sols els seus companys de Spock's Beard. Així d'entrada semblaria que aquests músics, que tant han begut de les fonts musicals de Genesis, han volgut repetir la història; fins i tot resulta que el nou cantant del grup és el bateria (Nick D'Virgilio).
Però res d'això. En el moment de la "fugida" de Peter Gabriel els motius no van quedar gaire clars però s'evidenciava un cansament fruit de la pressió, un excés de protagonisme mal portat i un descontent no prou definit pel camí artístic seguit fins aleshores. El cantant havia crescut, havia madurat. I va evolucionar cap a nous camins.



Neal Morse també evolucionarà cap a nous camins, però renoi, quins camins. Els camins del Senyor... Sí, sí, has llegit bé. Neal Morse ha sigut atrapat per la fe religiosa (cristiana) i ho ha deixat tot pel seu déu. Segons comunica en una carta d'acomiadament, Déu li va estar parlant durant mesos fins a arribar a traçar-li un pla: acaba la gravació del disc, res de gires i ho deixes tot; i després rebràs noves instruccions...

Doncs dit i fet. Bé, segons ell diu, no ha estat tan fàcíl però el convenciment que tenia ha fet que pugui dur a terme un procés de mesos. I tot perquè Déu li té reservades coses millors... Espero no ferir sensibilitats, però l'única cosa que pot ser bona de tot això és que així potser ell serà feliç amb ell mateix, i no podem negar-li a una persona la seva felicitat interior.

Així doncs, hem perdut un artista, a canvi de... un profeta? Crec que l'ART ha sortit perdent.