dimecres, 20 de febrer del 2008

Whowmow 2.0

Actualització de whowmow
Revisem la definició de Whowmow i la posem al dia
Publicat originalment a whowmow el 13/10/2003



Whowmow va néixer l'abril de 2002 a partir d'una idea concebuda el setembre de 2001. Des d'aquell primer dia la seva definició va anar prenent cos fins a arribar a ser el que va ser en aquell mes d'abril de l'any passat. El procés ja va ser descrit en el seu moment en l'article de benvinguda als nostres lectors.
Whowmow va ser creat per BCNSF, un "invent" que venia a recollir unes intencions i ambicions de convertir-se en níxol de creixement de noves idees. Les circumstàncies especials de dispersió geogràfica, superades gràcies a les noves tecnologies, van ajudar a la definició de BCNSF.
Whowmow és doncs el fill natural de BCNSF. Potser és l'únic fill que podia tenir, però el que és segur és que respon al caràcter del seu progenitor.

Ara bé, i tal i com deixava entreveure en un anterior article, alguns fets no s'han ajustat a les intencions. És per això que cal una petita cura d'humilitat i fer algun ajust. Aquest fet no suposa ni molt menys la mort de Whowmow. Tot el contrari; d'aquí aquest titol tan informàtic que apunta a una versió 2.0. Conservem el nom (malgrat els problemes de més d'un per recordar-lo); conservem la imatge ja que encara creiem en el que representa.
Quins són els canvis? En primer lloc, i com a mostra de creixement estrenem domini: ja n'hi ha prou de servidors gratuïts que es pengen (malgrat que és de destacar l'esforç de l'experiència dot.tk); ara ja som una "puntocom". Hem introduït alguna simplificació en els continguts. I sobretot, hem reduït les expectatives de comunitat virtual; acceptem-ho: un sol no fa una comunitat, ni tan sols virtualment. No importa; la porta està oberta i si voleu col.laborar ho podreu fer com sempre, però si això s'acaba convertint en una pàgina personal, cap problema.

Així doncs, benvinguts a aquesta nova etapa de Whowmow i malgrat tot, ànims als possibles redactors.